Menu
Psychologie

Het onderwerp psychologie, de wetenschap van gedrag, biedt een kader om menselijk gedrag, gedachten en emoties te verklaren. Niet de vraag hoe maar vooral waarom mensen zich gedragen zoals ze doen staat centraal. Dus of u nu ge├»nteresseerd bent in persoonlijke groei, praktische handvatten zoekt om gedrag te begrijpen of gewoon nieuwsgierig bent naar hoe mensen functioneren: de psychologie heeft voor iedereen iets te bieden. 

In iedere college staat een onderwerp centraal waarvan de recente wetenschappelijke kennis door Andreas Wismeijer op een toegankelijke wijze wordt behandeld. De cursus toont de belangrijkste psychologische bouwstenen en hun werking. Het wordt duidelijk dat van het waarnemen van een objectieve werkelijkheid, hoe basaal ook, haast geen sprake kan zijn en dat onder andere onze leergeschiedenis en persoonlijkheid een rol spelen.

CursustitelOndertitelSeizoen/jaar
Deel 1Inleiding in de PsychologieNajaar 2023
Deel 2Persoonlijkheidspsychologie-I Voorjaar 2024
Deel 3Persoonlijkheidspsychologie-II Najaar 2024
Deel 4Gezondheidspsychologie Voorjaar 2025
Deel 5Psychologie en emoties Najaar 2025
Deel 6Psychologie in uitvoering Voorjaar 2026
Deel 7De sociale mens, van ik naar wijNajaar 2026

 

Huidige cursus in deze leergang

 

Leergang Psychologie, deel 1

Deze eerste cursus van de nieuwe leergang toont de belangrijkste psychologische bouwstenen en hun werking. Het wordt duidelijk dat van het waarnemen van een objectieve werkelijkheid, hoe basaal ook, haast geen sprake kan zijn en dat onder andere onze leergeschiedenis en persoonlijkheid een rol spelen.

meer informatie Inschrijven
  • docent: Andreas Wismeijer
  • dag: Vrijdag
  • in: Tilburg
  • seizoen: Najaar 2023
  • vakgebied: Geschiedenis
Andreas Wismeijer

Dr. Andreas Wismeijer heeft na zijn afstuderen aan de Universiteit van Tilburg zes jaar aan de Vrije Universiteit van Barcelona gewerkt als docent en onderzoeker. Zijn onderzoek richt zich met name op de persoonlijkheidspsychologie en de relatie tussen het hebben van geheimen en welzijn.

Uit eerdere evaluaties over deze docent:
"Uitstekende docent die de stof deskundig, boeiend en met humor uiteenzet."

" Boeiend en leerzaam met een didactisch zeer goede docent."

" De interessante stof, de interactie en de deskundigheid en erg prettige stijl van kennisoverdracht door de docent maken het voor mij een feestje."