Menu

Nieuwjaarsmiddag HOVO in Nijmegen

Nieuwjaarsmiddag HOVO in Nijmegen
 • Cursusnummer: 23E01
 • Vakgebied: Multidisciplinair
 • Locatie: Nijmegen
 • Seizoen: Winter 2023
 • Dag: Donderdag
 • Inschrijven voor:
  11 Jan 2023
 • Tijd: 14.00 - 16.15 uur
 • Cursusdata: 12-jan
 • Prijs: € 10
 • Werkvorm: Lezing

Nieuwjaarsmiddag HOVO in Nijmegen

Speciaal voor cursisten en belangstellenden uit de regio Nijmegen organiseren HOVO Brabant en HOVO Utrecht op donderdagmiddag 12 januari een lezingenmiddag om samen het nieuwe jaar in te luiden. 
Docenten Wil Smeets en Joris van Sleeuwen verzorgen beiden een lezing en geven daarmee een voorproefje van de cursus die zij in het voorjaar in Nijmegen gaan verzorgen.

Het programma voor deze middag is als volgt:

Programma:

13.30 – 13.45    Aanvang; welkom en toelichting voorjaarsprogramma in Nijmegen
13.45 – 14.30 Lezing Dr. Wil Smeets: “Wat weten we van ons brein”.

 

 

14.30 – 15.00

Hij zal ons meenemen op onze ontdekkingsreis van de afgelopen 50 jaar. Hij wil op luchtige wijze vertellen hoe wij aan onze kennis gekomen zijn.
Pauze
15.00 – 15.45 Lezing Joris van Sleeuwen

 

 

 

“Architectuur van star-architecten rondom 1990 – 2000”
F. Gehry (Guggenheim Bilbao), D. Libeskind (Joods museum Berlijn), S. Calatrava (Opera Valencia), N. Foster (Rijksdag Berlijn)

Dr. Wil Smeets was als onderzoeker en docent verbonden aan de Afdeling Anatomie en Neurowetenschappen VUmc te Amsterdam. Hij heeft meer dan veertig jaar ervaring in het geven van onderwijs in de humane (neuro)anatomie. Sinds zijn pensionering in 2014 is hij nog steeds als coördinator/docent actief betrokken bij de cursus Functional Neuroanatomy bij de Universiteit van Coimbra, Portugal (2014-heden), en de Charité Universitätsmedizin Berlijn (2016-heden). 

Hij geeft in Nijmegen in het voorjaar de cursus: ‘Wat weten we van ons brein?

Drs. Joris van Sleeuwen is in 1991 als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. 
Voordien behaalde hij in 1982 aan de KU Nijmegen zijn doctoraal geschiedenis. Hij is gespecialiseerd in architectuurgeschiedenis en kunstgeschiedenis. Vanaf 1987 is hij werkzaam in het volwassenenonderwijs en verzorgt hij HOVO-cursussen, lezingen en kunstreizen over architectuur en kunstgeschiedenis. Hij geeft in ‘Nijmegen in het voorjaar de cursus “’Architectuur tussen 1980- 2000’, deel 6 van de leergang architectuur.

Joris van Sleeuwen

Drs. Joris van Sleeuwen is in 1991 als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Voordien behaalde hij in 1982 aan de KU Nijmegen zijn doctoraal geschiedenis. Hij is gespecialiseerd in architectuurgeschiedenis. Vanaf 1987 is hij werkzaam in het volwassenenonderwijs en verzorgt hij HOVO-cursussen, lezingen en kunstreizen.

Uit eerdere evaluaties over deze docent:

"Een levendige docent die je meeneemt in zijn passie voor architectuur, kunst en geschiedenis. Hij vertelt echt een verhaal. De stof die hij als pdf aanbiedt, is een verdieping op wat hij verteld heeft. Heerlijk! Dat is college geven".

"Joris is een bijzonder aimabele, enthousiaste en inspirerende docent. Hij weet de stof op een leuke maar ook deskundige manier te verlevendigen. Een topper!