Menu

Leslocaties

HOVO Brabant verzorgt haar onderwijs in principe binnen de aangesloten instellingen voor Hoger Onderwijs in Brabant: UvT, Fontys, Avans en TU/e. Vanwege de Corona-crisis wijkt HOVO Brabant ook uit naar andere locaties: LOFT Tilburg, Koning Willem II Stadion Tilburg en Volksuniversiteit Den Bosch. Door de enorme groei die deze instellingen doormaken is het steeds weer zoeken naar goede locaties op de door ons gewenste maar ook in de instellingen zeer drukke tijden en periodes. De cursuslocatie kan afwijken van onderstaande informatie, de lesplaats blijft wel gelijk. Wanneer u specifieke behoeftes of vragen heeft, neem dan altijd even contact op met ons kantoor. Over de precieze locatie van een cursus (gebouw en lokaal) ontvangt u na inschrijving nadere informatie, uiterlijk één week voor aanvang van de cursus.

Tilburg

Universiteit van Tilburg
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg

Een plattegrond van de campus vindt u hier.
Leslocatie Reitse Poort klik hier.

Ons kantoor is gevestigd in Tilburg op de campus van de Universiteit van Tilburg. Cursussen die plaatsvinden in Tilburg worden ook in een van de gebouwen op de campus gegeven. De campus is goed bereikbaar per openbaar vervoer; de campus ligt op nog geen 10 minuten loopafstand van station Tilburg Universiteit. Ook met de auto is de campus zeer goed bereikbaar en rondom de campus is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Koning Willem II Stadion Tilburg
Goirlese Weg 34
5026 PC Tilburg

Het Koning Willem II stadion ligt op ruim een half uur lopen van Station Tilburg. Komt u met de trein dan kunt u vanaf Station Tilburg naar bushalte ‘Willem II Stadion’ via streekbuslijnen ‘132 Breda’ (ook vanuit Baarle-Nassau) en ‘450 Station Turnhout’. Of met stadsbuslijn ‘8 Het Laar’ (via Tilburg-centrum) naar bushalte ‘Oude Goirleseweg/Laarstraat’ (400 meter lopen).

Komt u met de auto dan kunt u voor het Stadion gratis parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaats. Klik hier voor een plattegrond.

Cinecitta
Willem II Straat 29
5038 BA Tilburg

Cinecitta is gehuisvest in een Rijksmonument, in een van de mooiste straten in het centrum van Tilburg.

Cinecitta ligt op slechts 7 minuten lopen vanaf het Centraal Station van Tilburg.

Fietsen kunt u gratis stallen in de overdekte fietsenkelder van het Pieter Vreedeplein. De ingang van de stalling is in de IJzerstraat. Drie minuten lopen naar Cinecitta. Ook kunt u nog steeds uw fiets stallen bij de LocHal (ingang via Willem II passage). Hiervoor heeft u wel een (anonieme) OV chipkaart nodig. Stallen is de eerste 24 uur gratis. Natuurlijk kan het ook aan de beugels bij De Nwe Vorst of bij Paradox.

Komt u met de auto, dan kunt u uw auto in Parkeergarage Pieter Vreedeplein parkeren. Deze is geopend van maandag t/m zaterdag van 07:00 tot 04:30 uur. Op zon- en feestdagen is de parkeergarage geopend van 10:30 tot 04:30 uur. Navigeer via Google Maps.

nIJMEGEN

Sanadome
Weg door Jonkerbos 90
6532 SZ Nijmegen

Alle HOVO-cursussen in Nijmegen organiseren wij in het Sanadome Hotel & Spa Nijmegen.

Sanadome ligt op 8 minuten rijden vanaf de A73 en heeft een grote parkeerplaats. Een parkeerkaart kost €4,50 per dagdeel of € 1,80 per uur. De uitrijkaart is verkrijgbaar bij de receptie, de parkeerkosten per uur rekent u af bij de automaat op het parkeerterrein.

Treinstation Nijmegen Goffert ligt op 15 minuten loopafstand vanaf Sanadome en elke 15 minuten vertrekt er een bus van Nijmegen Centraal naar bushalte Sanadome en Sanadome – Nijmegen Centraal (buslijn 8).

Eindhoven

Fontys Hogescholen
Stafgebouw 2 (gebouw 55)
Het Eeuwsel 1-2
5612 AS Eindhoven

Het gebouw van Fontys ligt op de campus van de Technische Universiteit van Eindhoven. Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (15 minuten lopen vanaf het CS Eindhoven) en natuurlijk ook met de auto. De parkeergelenheid is grootschalig opgezet, tegen betaling kunt u uw auto goed parkeren. Voor een plattegrond van deze locatie klikt u hier. Voor een overzicht van de campus klikt u hier.

Breda

Avans Hogeschool
Hogeschoollaan 1
4818 CR Breda

De gebouwen van Avans Hogeschool in Breda zijn met het openbaar vervoer goed te bereiken. Met de auto kunt u ook terecht, parkeren op Avans terrein. Avans benaderen vanaf de De la Reijweg dan de Hogeschoollaan inrijden. Na de bushalte is aan de linkerkant van de weg een parkeerterrein met een slagboom. U kunt zich melden bij de slagboom. (alleen bij een vol parkeerterrein mag men uitwijken naar het Amphia terrein). Voor een plattegrond klik hier

De Nieuwe Veste
Molenstraat 6
4811 GS Breda

De Nieuwe Veste ligt op zo’n 7 minuten lopen vanaf het station Breda. Met de auto kunt u er ook terecht. De betaalde parkeergelegenheden in de buurt zijn: Chasséveld (tegenover Chassé Theater en Stadskantoor), Vlaszak (centrum), Chassé Parking (ingang tussen Stadskantoor en Chassé Theater). Voor gratis parkeren kunt u buiten de singels terecht, maar daar is slechts beperkt ruimte. Klik hier voor een plattegrond.

‘s-Hertogenbosch

Avans Hogeschool, locatie Terraza
Hervenplein 2
5232 JE ‘s-Hertogenbosch

In ‘s-Hertogenbosch worden de cursussen van HOVO Brabant gegeven bij de nieuwe locatie van Avans Hogeschool: Terraza.  Dit gebouw ligt op nog geen 5 minuten lopen vanaf station ‘s-Hertogenbosch Oost. De locatie is ook goed met de auto te bereiken, u kunt er gratis parkeren op het terrein van Avans. Klik hier voor een plattegrond.

Huis73
Hinthamerstraat 72-74
5211 MR ‘s-Hertogenbosch

Huis73 ligt midden in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Zowel binnen Huis73 als in de nabije omgeving zijn volop gelegenheden om voor of na de cursus iets te drinken of te lunchen.

Als u gebruik maakt van het openbaar vervoer ligt Huis73 op ca. 12 minuten loopafstand van het centraal station. Ook is het mogelijk gebruik te maken van de gratis stadsbussen die vanaf het station vertrekken. Meer informatie hierover vindt u hier

Fietsen kunt u stallen in de gratis bewaakte fietsenstalling aan de Kerkstraat. Meer informatie vindt u hier

Komt u met de auto dan kunt u parkeren in de parkeergarage aan de Sint Josephstraat 1. Zie plattegrond

Ook kunt u gebruik maken van transferium de Vliert. Vanaf het transferium gebruikt u de pendelbus die om de hoek stopt bij Huis73 of u maakt gebruik van de leenfietsen die beschikbaar zijn. Meer info vindt u hier

Brochures
Dit jaar brengen wij geen brochure uit. Wel kunt u via deze informatiefolder een beeld krijgen van ons aanbod. Het complete cursusaanbod treft u hier.