GROTE ROOFDIEREN IN ONS KIKKERLANDJE

Wegens het grote succes van het vorige Kindercollege organiseert HOVO Brabant dit najaar twee nieuwe kindercolleges. Op woensdag 6 november zal Drs. Kees Boele u en uw (klein)kinderen meenemen in de wereld van de roofdieren in de Nederlandse natuur.

Dit kindercollege laat zien dat het voor de Nederlandse natuur geweldig is dat deze prachtige roofdieren terugkomen. De natuur is niet alleen van ons en ook roofdieren horen er thuis. Maar hoe beschermen we het vee tegen deze wolven? En hoe leren we weer te leven met deze dieren? In dit college wordt iedereen uitgenodigd mee te doen. Vragen stellend, een quiz oplossend maar ook door zelf te laten zien wat je al weet.

Benieuwd naar hoe dit precies zit? Kom dan naar dit Kindercollege van HOVO Brabant! Het is deze dag toegestaan om met maximaal twee kinderen per volwassenen te komen. Voor meer informatie over deze leerzame dag of de mogelijkheid tot inschrijven, klik dan op een van onderstaande links.

Wilt u deze dag graag bijwonen met 1 (klein)kind? Klik dan hier

Komt u deze dag graag met 2 (klein)kinderen? Klik dan hier

KUNST VAN NU? DAT KAN MIJN KLEINKIND OOK..!

Een primeur! Voor het eerst organiseert HOVO Brabant een kindercollege op locatie.

Op woensdagmiddag 9 oktober zal Marie Jose Eijkemans van Museum De Pont u en uw (klein)kinderen meenemen op deze ontdekkingsreis in de kunstgeschiedenis. Want is deze ‘’kunst van nu’’ niet iets wat mijn (klein)kind ook kan maken? Op deze boeiende middag volgt u samen met uw (klein)kinderen een college over het ‘’Kijken naar de kunst van Nu’’. Het zal u verrassen hoe een open blik van een kind in vrije associaties een bijzondere verrijkende kijk op een kunstwerk kan geven. Daarin kunnen kinderen duidelijk complementair zijn aan de oudere ervaren kijker.

Nieuwsgierig geworden naar deze kunstzinnige middag? Kom dan naar dit Kindercollege van HOVO Brabant in museum De Pont! Het is deze dag toegestaan om met maximaal twee kinderen per volwassenen te komen. Voor meer informatie over deze leerzame dag of de mogelijkheid tot inschrijven, klik dan op een van onderstaande links.

Wilt u deze dag graag bijwonen met 1 (klein)kind? Klik dan hier

Komt u deze dag graag met 2 (klein)kinderen? Klik dan hier