Emoties zijn belangrijk voor hoe we ons voelen en gedragen, maar het is soms moeilijk om goed onder woorden te brengen wat we voelen. Met het Nederlands Emotieonderzoek wordt inzicht verkregen in de manier waarop Nederlanders hun dagelijkse gevoelens in hun eigen woorden beschrijven en hoe dit samenhangt met waar ze zijn en wat ze doen. Dit kan belangrijke informatie opleveren voor toekomstig onderzoek naar situaties waarin het begrijpen van emoties belangrijk is (bijv. op het werk, in relaties, of in de zorg).

Emotieonderzoekers van Tilburg University zijn op zoek naar Nederlanders die in ruil voor een financiƫle vergoeding en een persoonlijk overzicht van de gegevens over emoties en welzijn hun dagelijkse ervaringen zouden willen delen. Het onderzoek duurt 16 dagen en is geheel online. Een smartphone met internetverbinding is voldoende voor deelname.

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Bezoek hier de website van het onderzoek of neem contact met op met de onderzoekers via emoties@tilburguniversity.edu.