Night University is hét campusfestival van Tilburg University voor iedereen die nieuwsgierig is naar wetenschap en het campusleven, van jong tot oud. Ook dit jaar doet HOVO Brabant mee met een lezing van Kees Boele.

Stel zelf je programma samen uit lezingen, workshops, games, experimenten, rondleidingen, interviews en debatten. Ga op zoek naar hoe mens en maatschappij begrepen kunnen worden en hoe de wetenschap de samenleving ten dienste kan zijn. Of kom lekker dansen, culturele optredens bekijken en onder het genot van een drankje andere mensen ontmoeten. Mede namens de faculteiten, departementen, instituten, (studie)verenigingen, diensten en maatschappelijke partners heten we je van harte welkom!

Lezing Kees Boele: “Adaptaties aan nachtelijk leven.”

Tijd: 19.30-20.15 | Locatie: Cube 221| Taal: Nederlands | Categorie: Night Talk

Voedsel zoeken, een partner vinden in een veilige omgeving of de beste plek voor het nageslacht. Een voortdurende uitdaging voor elk dier. De eerste vraag is dan steeds weer: overdag of ’s nachts? HOVO-docent Kees Boele neemt u mee in de duistere wereld van nachtdieren. Hoe is oriëntatie mogelijk zonder zonlicht? Welke zintuigen worden gebruikt om voedsel te vinden? Wat zijn de gevaren van een duister bestaan?  In de afgelopen decennia zijn steeds meer onderzoeksresultaten gepubliceerd die een deel van het antwoord geven op al deze vragen. U zult versteld staan! 

Kijk voor het volledige programma op https://www.tilburguniversity.edu/nl/campus/studium-generale/portfolio/night-university/programma