In deze nieuwe rubriek bieden we onze nieuwe docenten de mogelijkheid zichzelf nader aan u voor te stellen.
Deze maand is dat Lasse van Strien, zij verzorgt in het najaar in Tilburg de cursus “Persoonlijke portretten, biografisch creatief schrijven”.

Te groeien door in beweging te zijn, houdt mij bezig zowel op persoonlijk vlak als in mijn werk. Om in beweging te blijven door reflectie, oefeningen, stilstand, kunst, gesprekken en drempelduwtjes. Om dat wat in potentie aanwezig is naar voren te brengen. Dit doe ik als coach, trainer en docent creatief schrijven.

Ik ben afgestudeerd van de kunstacademie richting Creative Writing op ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten. Na jaren gewerkt te hebben als coach en docent creatief schrijven met jongeren, werk ik nu vanuit mijn eigen bedrijf als coach, trainer en docent creatief schrijven. Dit doe ik in samenwerking met verschillende organisaties waaronder de HOVO Brabant. 

Bij HOVO Brabant geef ik de cursus: Persoonlijke portretten | Biografisch creatief schrijven. Een cursus waarin het gaat over terugblikken naar vroeger. Aan de hand van verschillende korte schrijfopdrachten blikt u terug naar belangrijke en mooie momenten uit uw eigen biografie. Om in de stroom van uw eigen woorden, gedachtes en beelden te komen. Om kennis te maken met gelijkgestemden, die net als u creatief willen schrijven.

En omdat er tijdens het schrijven een energie naar voren komt die aanstekelijk is. Het schrijven over belangrijke biografische momenten brengt een urgentie met zich mee die energie geeft. Kernmomenten in uw leven, die naar voren komen en de ruimte krijgen op het papier.  

Ontdekt u mee welke beelden er bij u naar boven komen? Welke vormen er in het creatief schrijven zijn en hoe sommige vormen voor een stroom aan woorden zorgen, die soms weer leiden tot nieuwe ontdekkingen?

Kijk hier voor meer informatie over de cursus en de mogelijkheid tot inschrijven.