Bioloog Kees Boele gaf vorige week woensdagmiddag een boeiend kindercollege over (grote) roofdieren in ons kikkerlandje!’

“Hier heeft opa heel lang geleden nog op school gezeten!”, hoor ik een HOVO cursist tegen zijn kleinzoon zeggen op weg naar de collegezaal in het Cobbenhagengebouw op de Campus van Tilburg University. Bioloog Kees Boele verzorgt deze keer het kindercollege van HOVO Brabant, de derde dit jaar alweer. Popelend van enthousiasme staat hij klaar om de 38 jonge en oudere studenten van alles te vertellen over roofdieren, en in het bijzonder de terugkeer van de wolf in Nederland.

Hij vertelde allereerst wat een bioloog eigenlijk is, namelijk een kenner van het leven. Maar na de schooltijd begint het leren volgens hem pas echt, en hij leert nog elke dag. Als hij vraagt wat roofdieren eigenlijk zijn gaan vooral de vingers van de kinderen omhoog. Het blijkt dat vooral de kinderen al goed op de hoogte zijn. Deze middag leren ze onder andere hoeveel wolven er op dit moment eigenlijk in Nederland rondlopen en hoe we dat zo zeker kunnen weten? En hoe komt het dat deze dieren nu opeens in ons land wonen? Moeten we bang zijn voor deze roofdieren? Nee hoor! Volgens Kees Boele horen wolven gewoon thuis in Nederland en spelen ze een belangrijke rol in de natuur. We komen er allemaal achter in dit kindercollege.

In 2020 organiseert HOVO opnieuw een aantal kindercolleges. In het voorjaar staan er drie geprogrammeerd, waarvan 1 speciale dag op zaterdag 21 maart in Burgers’ Zoo in Arnhem door een professor die alles weet over apen, Jan van Hooff. Nieuwsgierig geworden naar deze beestachtig leuke cursus van volgend voorjaar? Klik dan hier voor meer informatie.