Menu

Kindercollege: Lekker warm? (2 kinderen, 1 volwassene)

Als wij aan jou vragen: “Lekker warm?” dan denk je natuurlijk meteen aan het gewenste weer voor de komende zomer. Maar het is ook de titel van het eerste kindercollege van HOVO Brabant!

Kindercollege: Lekker warm? (2 kinderen, 1 volwassene)

Een primeur! Voor het eerst organiseert HOVO Brabant een Kindercollege.

U komt deze middag samen met een (klein)kind naar de campus van de universiteit in Tilburg en volgt samen een college van een professor. Alle kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar en hun grootouders vanaf 50 jaar zijn van harte welkom (een oom, tante, oppas of een buurvrouw mag natuurlijk ook).

Als wij aan jou vragen: “Lekker warm?” dan denk je natuurlijk aan de ijsberen die deze winter in Nova Zembla op zoek gaan naar eten in de vuilnisbakken, het hete weer van de afgelopen zomer of het gewenste weer voor de komende zomer. Maar het is ook de titel van dit eerste HOVO Brabant kindercollege.

Het lijkt wel alsof het elk jaar steeds warmer wordt. Maar is dat ook zo? En als het klimaat verandert, is dat dan erg? Wat doen we er eigenlijk tegen? Wil je horen wat de antwoorden op deze vragen zijn en weten hoe het is om als echte student les te krijgen?

Reyer Gerlagh kan je vertellen waarom het warmer is het ene jaar als in het andere jaar, wat de gevolgen zijn van een warmere wereld, wat we kunnen doen om het niet te warm te laten worden. Hij weet alles over het klimaatbeleid in Nederland en Europa, en hoeveel dat kost.

Ben je nieuwsgierig? Kom dan woensdagmiddag 12 juni naar het HOVO Kindercollege?

Dit kindercollege vindt plaats in samenwerking met Tilburg University junior.

 • Cursusnummer: 19T08.3
 • Vakgebied: Filosofie
 • Locatie: Tilburg
 • Seizoen: Themadagen 2019
 • Dag: Woensdag
 • Uiterste inschrijfdatum:
  22 mei 2019
 • Tijd: 14.45 - 16.30
 • Cursusdata: 12-jun,
 • Prijs: € 35.00 Prijs voor 1 volwassene > 50 jaar en 2 kinderen 8-12; 2 x 45 minuten college inclusief koffie/thee, fris
 • Werkvorm: Hoorcollege met mogelijkheid tot vragen/discussie
Reyer Gerlagh

Prof. Dr. Reyer Gerlagh, Hoogleraar Milieu-Economie aan Tilburg University

Reyer Gerlagh (1969) won een bronzen medaille bij de internationale wiskunde olympiade (Cuba 1987) en een zilveren medaille bij de internationale natuurkunde olympiade (Oostenrijk 1988). Hij studeerde af cum laude Econometrie (VU Amsterdam 1992) en Wiskunde (VU 1993).  Promoveerde in economie (VU 1999) en ontving in 2001 voor zijn onderzoek de Vernieuwingsimpuls, een prestigieuze subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Van 2006 – 2009 bezette hij de leerstoel Environmental Economics bij University of Manchester. Van 2009 – 2014 was hij coördinerend hoofdauteur van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de Verenigde Naties. Sinds 2009 is hij hoogleraar Milieu–Economie aan Tilburg University, en sinds 2015 duo-departementshoofd. Hij publiceert vooral in internationale wetenschappelijke tijdschriften en analyseert de fundamentele eigenschappen die onder praktische vragen liggen over efficiënt klimaatbeleid, economische groei en duurzaamheid, innovatie, en het EU emissiehandelsysteem.