Menu

Nieuwjaarslezing over kunstmatige intelligentie (inclusief borrel)

Artificial Intelligence, een vloek of een zegen

Nieuwjaarslezing over kunstmatige intelligentie (inclusief borrel)
  • Cursusnummer: 24W01
  • Vakgebied: Mens en maatschappij
  • Locatie: Tilburg
  • Seizoen: Winter 2024
  • Dag: Maandag
  • Tijd: 13.30 - 16.00 uur
  • Cursusdata: 08-jan
  • Prijs: € 15
  • Werkvorm: Lezing

Nieuwjaarslezing over kunstmatige intelligentie (inclusief borrel)

Het nieuwe jaar van HOVO Brabant start met een boeiende lezing door Dr.ir. Meike Nauta over een uiterst actueel onderwerp: kunstmatige Intelligentie. Dit belooft een fascinerende en informatieve aftrap te worden, waarbij we diep duiken in de wereld van Artificial Intelligence (AI) en de impact ervan op ons dagelijks leven. 

Een mooie start van de winteracademie met deze nieuwjaarslezing waarin Meike Nauta een inleiding zal geven over de werking van AI. Zij zal zowel de positieve kanten (kansen en mogelijkheden) als de negatieve aspecten (uitdagingen en risico’s) van AI belichten en verder ingaan op het gebied van Explainable AI (uitlegbare AI in plaats van een black box).

Over AI doen de wildste verhalen de ronde: slimme computers zouden een kwart van de banen inpikken en er wordt gespeculeerd over ‘zelfbewuste’ AI. Wat is daarvan waar? Welke kansen biedt deze technologie en wat kan bedreigend zijn?
 

Meike Nauta is senior data scientist bij Datacation in Eindhoven en in mei 2023 cum laude gepromoveerd in de informatica aan de Universiteit Twente. Haar expertisegebied is Explainable AI en interpreteerbare beeldherkenning. Haar vernieuwende AI-modellen zijn geen zwarte doos meer en kunnen hun redenering uitleggen aan gebruikers. Meike Nauta won in 2022 de ZEISS Women in IT-award en haar onderzoekswerk is gepubliceerd bij internationale topconferenties en erkend met verschillende prijzen.

We verwelkomen u graag om het studiejaar in stijl te beginnen en samen te leren over de toekomst van kunstmatige intelligentie! Na afloop van de lezing is er onder het genot van een drankje gelegenheid om elkaar een goed nieuwjaar te wensen.

Programma:
13.15 – 13.30 uur: Inloop
13.30 – 13.45 uur: Welkomstwoord door directeur HOVO Brabant, Petra van Ruiten waarin zij terugblikt op het afgelopen jaar en samen met u vooruitkijkt 
13.45 – 14.45 uur: Lezing “Artificial Intelligence, een vloek of een zegen” door Dr.ir. Meike Nauta
14.45 – 15.00 uur: Vragen en afsluiting
15.00 – 16.00 uur: Nieuwjaarsborrel

Meike Nauta

Meike Nauta is senior data scientist bij Datacation in Eindhoven en in mei 2023 cum laude gepromoveerd in de informatica aan de Universiteit Twente. Haar expertisegebied is Explainable AI en interpreteerbare beeldherkenning. Haar vernieuwende AI-modellen zijn geen zwarte doos meer en kunnen hun redenering uitleggen aan gebruikers. Meike Nauta won in 2022 de ZEISS Women in IT award en haar onderzoekswerk is gepubliceerd bij internationale topconferenties en erkend met verschillende prijzen.