HOVO Brabant volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en zal hier eventuele updates geven. HOVO Brabant volgt de aanbevelingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Uiteraard volgen we ook de ontwikkelingen bij de verschillende leslocaties waar onze colleges worden gegeven.

Mocht de situatie in Tilburg of een van de andere steden waar we colleges verzorgen tot specifieke maatregelen leiden voor onze cursisten en medewerkers, dan wordt iedereen via de website op de hoogte gehouden, ook gedurende het weekend.


Update 11 mei 2020

Vanaf maandag 11 mei opent het basisonderwijs haar deuren weer.

Als we het virus onder controle houden, kan het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) vanaf 15 juni weer examens afnemen en praktijklessen geven. Er wordt een plan gemaakt om te zijner tijd het mbo verder open te stellen en ook het hoger onderwijs weer te openen.

Er vinden tot op heden nog geen onderwijsactiviteiten plaats in de gebouwen van  de hogeronderwijsinstellingen waar HOVO Brabant haar onderwijs verzorgt. Zodra wij meer duidelijkheid hebben over eventuele versoepelingen en het weer mogen uitvoeren van onderwijs op de campussen laten wij dat weten op onze website en middels onze nieuwbrief.

Uiteraard zullen wij pas weer fysiek onderwijs kunnen aanbieden als dit past binnen de bestaande maatregelen van de overheid en het RIVM.

Op basis van onze annuleringsvoorwaarden mag u altijd tot 3 weken voor aanvang van de cursus kosteloos annuleren. Mochten in verband met de maatregelen rond het coronavirus de fysieke bijeenkomsten die zijn aangekondigd in de cursusgids nog niet kunnen plaatsvinden, dan ontvangt u van ons vanzelfsprekend een bericht en kijken wij samen met docenten naar alternatieve oplossingen.

U nodigen u van harte uit om in te blijven schrijven voor onze toekomstige programma’s, zodat we weten op hoeveel belangstelling we kunnen rekenen.


Update 25 maart 2020

Deze dagen kijken we met docenten naar mogelijkheden om de 40 cursussen en themadag eventueel online te vervolgen of te verplaatsen.
Uiterlijk vrijdag 3 april verwachten wij alle cursisten te hebben geïnformeerd over het verloop van de cursus of themadag.


Update 23 maart 2020

Nu het er naar uitziet dat alle HOVO-programma’s voor langere tijd niet kunnen plaatsvinden, kijken wij samen met de docenten naar de mogelijkheden.

Dit kan betekenen dat we de nog openstaande colleges in overleg met de docenten bijv. gaan verplaatsen naar een later tijdstip. Wanneer we deze colleges opnieuw kunnen gaan plannen hangt af van verschillende factoren die vooralsnog onzeker zijn. Wij vragen uw begrip hiervoor.
Sommige cursussen en themadagen die nog niet waren gestart zijn inmiddels geannuleerd. Als dat aan de orde is wordt u vanzelfsprekend door ons op de hoogte gesteld. Wij kijken per week welke programma’s dit betreft en hoe de situatie is.

Enkele docenten zijn begonnen met online colleges en plaatsen het indien mogelijk in MIJN HOVO. Wanneer dit niet mogelijk is ontvangt u een bericht met een we transfer link zodat u het bestand kunt downloaden. Mocht dat gelden voor de cursus waar u aan deelneemt, dan ontvangt u altijd van ons een bericht dat de docent een college heeft geplaatst. Ook wanneer docenten andere informatie op MIJNHOVO plaatsen, sturen wij u een mail. Het is mooi om te merken hoe betrokken de docenten zijn en welke ideeën zij hebben om met u te delen.

Het HOVO- team werkt vanuit huis en blijft de komende tijd dagelijks tijdens kantooruren voor u bereikbaar via de mail: info@hovebrabant.nl


Update 16 maart 2020

De ontwikkelingen rond het corona-virus hebben ons de afgelopen dagen steeds verder ingehaald.

In verband met het sluiten van de universiteiten en HBO’s afgelopen vrijdag en alle andere verscherpte maatregelen worden alle lopende HOVO Brabant cursussen de komende weken opgeschort. In de komende tijd zal, afhankelijk van de verdere ontwikkelingen, worden bepaald wat de consequenties van dit besluit zijn voor lopende en nog te starten cursussen. 

Zoals u wellicht weet zijn we bij HOVO Brabant met een klein team. Wij zijn op locatie open met zeer beperkte bezetting en werken zo veel mogelijk thuis. Dit betekent dat wij telefonisch beperkt bereikbaar kunnen zijn. E-mails worden wel gelezen en kunnen vanuit huis snel en efficiënt worden beantwoord. 

Wij hopen dat u begrip heeft voor deze maatregel. Uw en onze gezondheid en veiligheid staan voorop. Wij rekenen op uw veerkracht en medewerking en wij hopen uiteraard dat binnenkort onze programma’s weer kunnen worden opgestart.

Houd u vooral onze website in de gaten voor de meest actuele ontwikkelingen


Update 11 maart 2020

De ontwikkelingen ten aanzien van het Corona-virus, met name in Noord-Brabant, hebben ons doen besluiten om alle colleges van woensdag 11 maart tot en met dinsdag 17 maart niet door te laten gaan. 

Vanuit de overheid is dinsdag 10 maart een dringende oproep aan alle Brabanders gedaan om de komende zeven dagen het aantal sociale contacten te beperken. Wij vinden het niet verantwoord om de HOVO cursussen die gepland staan voor de komende zeven daqen te laten doorgaan. 

Het college zal vooralsnog op de geplande reservedatum worden ingehaald.

Wij adviseren u de website in de gaten te houden.


Update 7 maart 2020

“Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. Werk bijvoorbeeld thuis, ga niet op bezoek bij anderen of naar plekken waar veel mensen samenkomen. Mocht je klachten hebben en toch het huis willen verlaten, probeer dan zo veel mogelijk afstand te houden tot anderen. Hiermee verklein je de kans om onopgemerkt het virus te verspreiden. Bel de huisarts alleen als de klachten verergeren.” 

Bron: RIVM, 6 maart 2020

Wij volgen het advies van het RIVM. We verzoeken medewerkers en cursisten thuis te blijven en niet naar de colleges te komen in geval van (milde) klachten.


Update 3 maart 2020

Alle medewerkers en cursisten die in een van de risicogebieden zijn geweest wordt geadviseerd om thuis te blijven. Het gaat om de volgende gebieden: China, Zuid-Korea, Iran, Singapore en Noord-Italië. In Noord-Italië gaat het om de volgende provincies: de Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.

Team HOVO Brabant