Menu

Samen studeren

Meer informatie.

Themadagen

Meer informatie.

Leergangen

Meer informatie.

Kindercolleges

Meer informatie.

WELKOM BIJ HOVO BRABANT

HOVO Brabant is een onderwijsorganisatie die iedereen vanaf 50 jaar uitdaagt zich te blijven ontwikkelen. Met een gevarieerd en hoogwaardig cursusaanbod, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten prikkelen we tot verwondering, honger naar kennis en ontmoeting.

Wij bieden cursussen en leergangen aan over tal van onderwerpen; over vraagstukken uit het verleden maar ook actuele vraagstukken, zoals geschiedenis en archeologie, kunst en muziek, filosofie, menswetenschappen of psychologie. Voor wie liever kort maar krachtig in een of enkele dagen veel wil leren, bieden wij intensieve een- of meerdaagse themadagen aan tijdens onze zomeracademie, winteracademie en gedurende het voor- en najaar.

Vanaf het najaar 2021 verzorgen HOVO Utrecht en HOVO Brabant gezamenlijk een aanbod in Nijmegen. Kijk hier voor het volledige aanbod.

“Ik ben heel blij met de cursussen van de HOVO, het verruimt mijn blik en bevredigt mijn nieuwsgierigheid”.

Brochures
Bekijk de flyer met het complete cursusaanbod zomer & najaar 2024.
CURSUS UITGELICHT
Marx voor beginners (én gevorderden)

Het leven en denken, de actuele relevante, de sterke en de zwakke punten van een van de meest controversiële én invloedrijke filosofen ooit. Ofwel: alles wat je al jaren over hem wil weten, maar niet durfde te vragen of tegen te spreken. Omdat je niet dom of rechts wilde lijken.

Het verschijnsel oorlog ontleed

Oorlog en de dreiging van oorlog zijn helaas weer terug. Alle reden dus om, voor een beter begrip van dit gewelddadige fenomeen, het verschijnsel oorlog kritisch te ontleden. Dat zowel in geschiedkundige zin als waar het gaat om het heden en de directe toekomst.

ACTUEEL
Zomeracademie 2024

Vanaf dinsdag 18 juni drie weken lang boeiende themadagen op de campus van Tilburg University.

Zomerlezing: “Is er leven op Aarde?” door Vincent Icke

Op maandagmiddag 17 juni nodigen we u uit voor deze boeiende lezing en tevens de start van de Zomeracademie.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
${error}
${success}
Ongeveer 1 keer per maand verzenden wij onze nieuwsbrief met actuele informatie over onze activiteiten en nieuw cursusaanbod. Wilt u graag op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan.

HOVO BRABANT BIEDT U CURSUSSEN OP ACADEMISCH NIVEAU

Dat kan dankzij een duurzame samenwerking met Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen, Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Dit zijn de vier grote instellingen voor hoger onderwijs in Brabant. Hierdoor is HOVO Brabant in staat een breed scala aan kort- en langlopende cursussen en themadagen aan te bieden in Breda, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg.