Menu

Samen studeren

Meer informatie.

Themadagen

Meer informatie.

Leergangen

Meer informatie.

Kindercolleges

Meer informatie.

MISSIE HOVO BRABANT

HOVO Brabant is een onderwijsorganisatie die iedereen vanaf 50 jaar uitdaagt zich te blijven ontwikkelen. Met een gevarieerd en hoogwaardig cursusaanbod, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten prikkelen we tot verwondering, honger naar kennis en ontmoeting.

Wij bieden cursussen en leergangen aan over tal van onderwerpen; over vraagstukken uit het verleden maar ook actuele vraagstukken, zoals over geschiedenis en archeologie, kunst en muziek, filosofie, menswetenschappen of psychologie. Voor wie liever kort maar krachtig in een of enkele dagen veel wil leren, bieden wij intensieve een- of meerdaagse themadagen aan in onze zomeracademie, winteracademie en gedurende het voor- en najaar.

HOVO in Nijmegen
Vanaf het najaar 2021 verzorgen HOVO Utrecht en HOVO Brabant gezamenlijk een aanbod in Nijmegen. Kijk hier voor het volledige aanbod.

“De cursus heeft me ‘wakkerder’ naar de wereld laten kijken. Ik voelde me betrokken.
Verrijkend, en zeer aan te raden.”

Brochures
In deze flyer geven we een beknopt overzicht van het cursusaanbod zomer en najaar 2022.
CURSUS UITGELICHT
Humanisme & Verlichting

Met het oog op actuele maatschappelijke en politieke vraagstukken zorgt deze cursus voor een nadere kennismaking met de denkbeelden van belangrijke Verlichtingsfilosofen als Spinoza, Voltaire, Kant en Hume, alsmede hun invloed op moderne filosofen als Mill, Berlin, De Beauvoir, Arendt, Russel, Schweitzer, Popper en op het hedendaagse humanisme.

John Stuart Mill: actueler dan ooit

In zijn werken: Over vrijheid en De Onderwerping van de vrouw houdt John Stuart Mill een pleidooi voor vrijheid en ontplooiing voor iedereen. Vrijheid van meningsuiting is essentieel voor Mill en mag alleen beperkt worden als het anderen schade kan berokkenen. De vrijheid van handelen wordt beperkt en houdt op wanneer deze botst met de vrijheid van anderen.

ACTUEEL
Nieuwe leslocatie Tilburg

Dit najaar worden alle cursussen in Tilburg gegeven in het Natuurmuseum, een mooie inspirerende leslocatie tegenover het Centraal Station.

Verslag Lustrum HOVO Brabant en Sed Vitae

Ruim 250 belangstellenden waren aanwezig op het 30-jarig lustrum. Lees hier het verslag van de geslaagde dag.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
${error}
${success}
Ongeveer 1 keer per maand verzenden wij onze nieuwsbrief met actuele informatie over onze activiteiten en nieuw cursusaanbod. Wilt u graag op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan.

HOVO BRABANT BIEDT U CURSUSSEN OP ACADEMISCH NIVEAU

Dat kan dankzij een duurzame samenwerking met Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen, Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Dit zijn de vier grote instellingen voor hoger onderwijs in Brabant. Hierdoor is HOVO Brabant in staat een breed scala aan kort- en langlopende cursussen aan te bieden in Breda, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg.