Menu

Samen studeren

Meer informatie.

Themadagen

Meer informatie.

Leergangen

Meer informatie.

Kindercolleges

Meer informatie.

WELKOM BIJ HOVO BRABANT

HOVO Brabant is een onderwijsorganisatie die iedereen vanaf 50 jaar uitdaagt zich te blijven ontwikkelen. Met een gevarieerd en hoogwaardig cursusaanbod, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten prikkelen we tot verwondering, honger naar kennis en ontmoeting.

Wij bieden cursussen en leergangen aan over tal van onderwerpen; over vraagstukken uit het verleden maar ook actuele vraagstukken, zoals geschiedenis en archeologie, kunst en muziek, filosofie, menswetenschappen of psychologie. Voor wie liever kort maar krachtig in een of enkele dagen veel wil leren, bieden wij intensieve een- of meerdaagse themadagen aan tijdens onze zomeracademie, winteracademie en gedurende het voor- en najaar.

Vanaf het najaar 2021 verzorgen HOVO Utrecht en HOVO Brabant gezamenlijk een aanbod in Nijmegen. Kijk hier voor het volledige aanbod.

“Ik ben heel blij met de cursussen van de HOVO, het verruimt mijn blik en bevredigt mijn nieuwsgierigheid”.

Brochures
In deze flyer geven we een beknopt overzicht van het cursusaanbod zomer & najaar 2023.
CURSUS UITGELICHT
Dante’s Divina Commedia: Paradiso

Het uiteindelijk doel van de reis die Dante als ik-persoon in de Divina Commedia maakt is het hemels paradijs. Het is het moeilijkste, maar ook mooiste deel van Dante’s meesterwerk. Aan de hand van illustraties volgen we Dante tot in de hoogste hemel.

Kerstmuziek: ongewoon vormgegeven en onbekend gebleven

In aanvulling op het Weinachtsoratorium en de inmiddels overbekende carols hebben vele (mannelijke en vrouwelijke!) componisten ons een bodemloze ‘bron’ aan klanken nagelaten, die specifiek met Kerstmis weer op de lessenaars mogen verschijnen om uitgevoerd te worden!

ACTUEEL
Nieuwe docent aan het woord: Rico Sneller

Rico geeft dit najaar een cursus over hedendaagse filosofie en een tweedaagse cursus over Socrates.

Nieuwe docent aan het woord: Jan Donders

Op dinsdag 26 september start in Tilburg de cursus van Jan Donders over de werking van de Nederlandse economie.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
${error}
${success}
Ongeveer 1 keer per maand verzenden wij onze nieuwsbrief met actuele informatie over onze activiteiten en nieuw cursusaanbod. Wilt u graag op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan.

HOVO BRABANT BIEDT U CURSUSSEN OP ACADEMISCH NIVEAU

Dat kan dankzij een duurzame samenwerking met Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen, Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Dit zijn de vier grote instellingen voor hoger onderwijs in Brabant. Hierdoor is HOVO Brabant in staat een breed scala aan kort- en langlopende cursussen aan te bieden in Breda, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg.