Menu

Samen studeren

Meer informatie.

Themadagen

Meer informatie.

Leergangen

Meer informatie.

Kindercolleges

Meer informatie.

MISSIE HOVO BRABANT

HOVO Brabant is een onderwijsorganisatie die iedereen vanaf 50 jaar uitdaagt zich te blijven ontwikkelen. Met een gevarieerd en hoogwaardig cursusaanbod, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten prikkelen we tot verwondering, honger naar kennis en ontmoeting.

Wij bieden cursussen en leergangen aan over tal van onderwerpen; over vraagstukken uit het verleden maar ook actuele vraagstukken, zoals over geschiedenis en archeologie, kunst en muziek, filosofie, menswetenschappen of psychologie. Voor wie liever kort maar krachtig in een of enkele dagen veel wil leren, bieden wij intensieve een- of meerdaagse themadagen aan in onze zomeracademie, winteracademie en gedurende het voor- en najaar.

Vanaf het najaar 2021 verzorgen HOVO Utrecht en HOVO Brabant gezamenlijk een aanbod in Nijmegen. Kijk hier voor het volledige aanbod.

“De cursus heeft me ‘wakkerder’ naar de wereld laten kijken. Ik voelde me betrokken.
Verrijkend, en zeer aan te raden.”

Brochures
In deze flyer geven we een beknopt overzicht van het cursusaanbod zomer en najaar 2022.
CURSUS UITGELICHT
Leergang filosofie deel 2

De cursus geeft inleidend inzicht in het moeilijke probleem van de verklaring van bewustzijn en in het hedendaagse debat binnen de bewustzijnsfilosofie.

Zes beroemde Europese musea

Geschiedenis en ontwikkeling van een zestal grote Europese musea; Van Gogh Museum in Amsterdam, Belvedere Museum in Wenen, Fondation Beyeler in Riehen bij Basel, Louisiana Museum of Modern Art in Humlebæk bij Kopenhagen, Gemäldegalerie in Berlijn en Collection François Pinault in Parijs

ACTUEEL
Voorjaarsprogramma bekend

Het volledige voorjaarsprogramma bestaande uit 33 cursussen en 7 themadagen staat online!

Winteracademie 2023

Het programma van de winteracademie 2023 is bekend! Nieuwsgierig? Lees hier meer over alle themadagen die plaatsvinden van 9 tm 19 januari op de campus van Tilburg University.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
${error}
${success}
Ongeveer 1 keer per maand verzenden wij onze nieuwsbrief met actuele informatie over onze activiteiten en nieuw cursusaanbod. Wilt u graag op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan.

HOVO BRABANT BIEDT U CURSUSSEN OP ACADEMISCH NIVEAU

Dat kan dankzij een duurzame samenwerking met Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen, Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Dit zijn de vier grote instellingen voor hoger onderwijs in Brabant. Hierdoor is HOVO Brabant in staat een breed scala aan kort- en langlopende cursussen aan te bieden in Breda, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg.