Studiedag HOVO Brabant en Sed Vitae ter ere van het 30-jarig jubileum “Vensters op de wereld”

HOVO Brabant en Sed Vitae bestaan ruim 30 jaar en dat vieren we met een feestelijk en uniek programma. In het voorjaar 1990 presenteerde de seniorenacademie Brabant het eerste cursusprogramma van 20 cursussen met in totaal 179 deelnemers. Nu, ruim 30 jaar later staat er een professionele organisatie en weten jaarlijks duizenden cursisten de weg te vinden naar een van de vele onderwijsprogramma’s.

Door de pandemie was het eerder niet mogelijk dit jubileum te vieren. Nu er weer ruimte is om met een grote groep mensen bij elkaar te komen is besloten dit lustrum alsnog gezamenlijk te vieren.

Ook biedt het de gelegenheid om de activiteiten van HOVO Brabant en Sed Vitae onder de aandacht te brengen bij een breed publiek en presenteert HOVO Brabant het nieuwe najaarsprogramma.

Ochtendprogramma:

10.00 uur        Ontvangst met koffie & thee

10.45 uur        Welkom door Petra van Ruiten (directeur)

10.50 uur        Woord van Jacomine Ravensbergen, bestuursvoorzitter HOVO Brabant

11.00 uur        Keynote speaker Leo Bormans

“GELUK EN HOOP IN NIEUWE TIJDEN”

Wat leert het wetenschappelijk onderzoek naar hoop en geluk ons over welzijn en welbevinden, ook in moeilijke tijden? Onderzoeker Leo Bormans gaat op zoek naar richting en ruimte. Hij is de auteur van internationale bestsellers als ‘The World Book of Happiness’ en ‘The World Book of Hope’. Welke krachtlijnen kunnen we daaruit halen voor een gelukkig en hoopvol leven en werk? Gun uzelf het geluk om erbij te zijn!

Leo Bormans is Distinguished Lecturer Happiness Economics Research aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zijn lezingen laten niemand onberoerd.

12.30 uur        Lunch in de foyer


Middagprogramma:
HOVO Brabant: “Vensters op de Wereld” door HOVO-docenten

13.45 uur        Terugblik door Petra van Ruiten

13.55 uur        Woordje door Jan Ooms, voorzitter Sed Vitae

14.00 uur        Lezing Christ Klep, militair-historicus en allround liefhebber van geschiedenis, internationale betrekkingen en wat zich nog meer afspeelt in de wondere wereld van oorlog en vrede, defensie, politiek en maatschappij.

14.30 uur        Lezing Peter Burgers, docent Geschiedenis Gymnasium Beekvliet, Bedenker en maker van ‘Tijdreizigers’ YouTube-kanaaldocent geschiedenis

15.00 uur        Pauze met koffie & thee

15.30 uur        Lezing door kunsthistorica Josée Claassen, zij is gespecialiseerd in het geven van lezingen waarin beeldende kunst gecombineerd wordt met klassieke muziek  Haar lezing wordt gecombineerd met muzikale ondersteuning door een klassieke live performance

16.30 uur        Afsluitend hapje en drankje

17.30 uur        Einde

Kijk hier om in te schrijven.

Brochures