HOVO BRABANT: scherpt uw verstand.

Van kunstgeschiedenis tot filosofie, van natuurwetenschappen tot psychologie: voor hoogwaardig algemeen vorrnend hoger onderwijs en een intellectuele uitdaging kunt u terecht bij HOVO Brabant. Het onderwijs wordt verzorgd door deskundige en ervaren docenten, die met gemiddeld een 8,8 uitstekend worden beoordeeld door eerdere senior studenten. U ontmoet leergierige medestudenten met een gedeelde interesse. HOVO Brabant richt zich op iedereen vanaf 50 jaar. 

Wij staan voor "een leven lang leren...". Blijven leren en studeren is belangrijk voor iedereen zonder onderscheid van leeftijd. Studeren en kennis en inzicht vergaren hebben in de universitaire academie en hogescholen een intrinsieke waarde die niet alleen in economisch nut valt te vertalen. Senioren studeren vanuit hun rijke opgebouwde kennis en levenservaring wat kansen biedt voor een hoogwaardig levenslang leren. Bovendien houdt u daarmee uw hersenen actief wat aantoonbaar bijdraagt aan  de gezondheid. 

HOVO Brabant biedt u die gelegenheid met cursussen binnen het hoger onderwijs en op academisch niveau. Dat kan dankzij een duurzame samenwerking met Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen, Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Dit zijn de vier grote instellingen voor hoger onderwijs in Brabant. Hierdoor is HOVO Brabant in staat een breed scala aan kort- en langlopende cursussen aan te bieden in Breda, 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg.

Prikbord

winteracademie 2 molen

Winteracademie 2016 een succes.

.

Een recordaantal van meer dan 300 cursisten hebben zich dit jaar ingeschreven, Zij kwamen van heinde en verre om een wintercursus op de Universtiteit van Tilburg te volgen. Zo waren er bijvoorbeeld cursisten uit Gorssel, Nijmegen, Woerden, Heerlen en Swolgen.

.

Uit de reacties en evaluaties blijkt dat men heeft genoten van de wintercursussen 2016:

.

"Twee dagen genoten!"

"Misschien had ik een 10 moeten geven, maar het is in ieder geval bijzonder om 2 dagen lang naar iemand te luisteren die zo boeiend kan vertellen."

"Graag zo doorgaan!"

"Docent is een zeer inspirerend bezielend spreker."

"Ik hoop dat ik nog veel tijd heb om uw cursussen te volgen."

"Goede verzorging van cursussen, aanbod, presentatie." 

"Ik zou wel iedere dag een cursus willen volgen!"

Brochures

Ieder seizoen verschijnt er een nieuwe cursusbrochure met het actuele aanbod.

Brochure voorjaar 2016

Brochure winter 2016

HOVO Nederland
Sluiten