HOVO BRABANT: scherpt uw verstand.

Van kunstgeschiedenis tot filosofie, van natuurwetenschappen tot psychologie: voor hoogwaardig algemeen vorrnend hoger onderwijs en een intellectuele uitdaging kunt u terecht bij HOVO Brabant. Het onderwijs wordt verzorgd door deskundige en ervaren docenten, die met gemiddeld een 8,8 uitstekend worden beoordeeld door eerdere senior studenten. U ontmoet leergierige medestudenten met een gedeelde interesse. HOVO Brabant richt zich op iedereen vanaf 50 jaar. 

Wij staan voor "een leven lang leren...". Blijven leren en studeren is belangrijk voor iedereen zonder onderscheid van leeftijd. Studeren en kennis en inzicht vergaren hebben in de universitaire academie en hogescholen een intrinsieke waarde die niet alleen in economisch nut valt te vertalen. Senioren studeren vanuit hun rijke opgebouwde kennis en levenservaring wat kansen biedt voor een hoogwaardig levenslang leren. Bovendien houdt u daarmee uw hersenen actief wat aantoonbaar bijdraagt aan  de gezondheid. 

HOVO Brabant biedt u die gelegenheid met cursussen binnen het hoger onderwijs en op academisch niveau. Dat kan dankzij een duurzame samenwerking met Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen, Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Dit zijn de vier grote instellingen voor hoger onderwijs in Brabant. Hierdoor is HOVO Brabant in staat een breed scala aan kort- en langlopende cursussen aan te bieden in Breda, 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg.

Prikbord

prikbord juni 2016 2

WELKOM NIEUWE DOCENTEN

In het najaar mag HOVO Brabant weer veel nieuwe, boeiende en deskundige docenten verwelkomen. Wij stellen ze graag aan u voor:

Dr. John van Schaik :16N06 Het vroege Christendom

Dr. Joost Dupont16N12 Persoonlijke identiteit

Menno Jonker MA: 16N13 De ontdekking van de wereld

Drs. Sophie Gobits-van Beek16N21 Kunst en kunstenaars

Prof. dr. Wouter van Beek16N22 Religie en geweld

Drs. Richard Kroes:16N24 Koran, thora en bijbel

Drs. Frederik Erens16N25 Geschiedenis en actualiteit van de Baltische landen

Dr. Vincent Platenkamp16N32 Rationaliteit onder druk: het hoofd of het hart?

Drs. Thijs Bonger: 16N34 Componistenpalet

Brochures

Ieder seizoen verschijnt er een nieuwe cursusbrochure met het actuele aanbod.

Brochure zomer 2016

Brochure najaar 2016

HOVO Nederland
Sluiten