HOVO BRABANT: scherpt uw verstand.

Van kunstgeschiedenis tot filosofie, van natuurwetenschappen tot psychologie: voor hoogwaardig algemeen vorrnend hoger onderwijs en een intellectuele uitdaging kunt u terecht bij HOVO Brabant. Het onderwijs wordt verzorgd door deskundige en ervaren docenten, die met gemiddeld een 8,8 uitstekend worden beoordeeld door eerdere senior studenten. U ontmoet leergierige medestudenten met een gedeelde interesse. HOVO Brabant richt zich op iedereen vanaf 50 jaar. 

Wij staan voor "een leven lang leren...". Blijven leren en studeren is belangrijk voor iedereen zonder onderscheid van leeftijd. Studeren en kennis en inzicht vergaren hebben in de universitaire academie en hogescholen een intrinsieke waarde die niet alleen in economisch nut valt te vertalen. Senioren studeren vanuit hun rijke opgebouwde kennis en levenservaring wat kansen biedt voor een hoogwaardig levenslang leren. Bovendien houdt u daarmee uw hersenen actief wat aantoonbaar bijdraagt aan  de gezondheid. 

HOVO Brabant biedt u die gelegenheid met cursussen binnen het hoger onderwijs en op academisch niveau. Dat kan dankzij een duurzame samenwerking met Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen, Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Dit zijn de vier grote instellingen voor hoger onderwijs in Brabant. Hierdoor is HOVO Brabant in staat een breed scala aan kort- en langlopende cursussen aan te bieden in Breda, 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg.

Prikbord

prikbord augustus 2015

Cursisten over de zomercursussen 2016

.

"De cursus heeft heel veel indruk op mij gemaakt. En eerlijk gezegd verlangde ik na afloop meteen naar een nieuwe cursus van deze docent."

.

"Sinds mijn AOW wilde ik mijn kennis in allerlei verschillende richtingen vergroten en dat lukt met HOVO uitermate goed, mijn complimenten."

.

"Naar mijn smaak mocht de cursus wel langer zijn. De gekozen fragmenten waren illustratief maar smaakten naar meer! "

.

"Fantastische docent; ben er zuinig op!!!"

Brochures

Ieder seizoen verschijnt er een nieuwe cursusbrochure met het actuele aanbod.

Brochure zomer 2016

Brochure najaar 2016

HOVO Nederland
Sluiten