HOVO BRABANT: scherpt uw verstand.

Van kunstgeschiedenis tot filosofie, van natuurwetenschappen tot psychologie: voor hoogwaardig algemeen vorrnend hoger onderwijs en een intellectuele uitdaging kunt u terecht bij HOVO Brabant. Het onderwijs wordt verzorgd door deskundige en ervaren docenten, die met gemiddeld een 8,8 uitstekend worden beoordeeld door eerdere senior studenten. U ontmoet leergierige medestudenten met een gedeelde interesse. HOVO Brabant richt zich op iedereen vanaf 50 jaar. 

Wij staan voor "een leven lang leren...". Blijven leren en studeren is belangrijk voor iedereen zonder onderscheid van leeftijd. Studeren en kennis en inzicht vergaren hebben in de universitaire academie en hogescholen een intrinsieke waarde die niet alleen in economisch nut valt te vertalen. Senioren studeren vanuit hun rijke opgebouwde kennis en levenservaring wat kansen biedt voor een hoogwaardig levenslang leren. Bovendien houdt u daarmee uw hersenen actief wat aantoonbaar bijdraagt aan  de gezondheid. 

HOVO Brabant biedt u die gelegenheid met cursussen binnen het hoger onderwijs en op academisch niveau. Dat kan dankzij een duurzame samenwerking met Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen, Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Dit zijn de vier grote instellingen voor hoger onderwijs in Brabant. Hierdoor is HOVO Brabant in staat een breed scala aan kort- en langlopende cursussen aan te bieden in Breda, 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg.

Prikbord

uw mening telt

Evaluatie voorjaarscursussen

Uit de vele evaluaties die wij hebben ontvangen, waarvoor onze hartelijke dank, hebben wij een aantal leuke uitspraken hieronder genoteerd:

  • Ik beleef veel plezier aan de HOVO-cursussen, ook aan de 'franje' eromheen, zoals opening van het academisch jaar, het kerstdiner, Sed Vitae. Je leert ook steeds meer mensen kennen.
  • Ga zo door! Jullie voldoen aan mijn leergierigheid!!
  • Soms is 2x drie kwartier een beetje kort, ik zou nog zoveel meer willen weten
  • Het was mijn eerste cursus, maar zeker niet de laatste. Dank
  • Fantastische afsluiting van de week, 6 weken lang.
  • Ik ga snel zoeken naar een volgende interessante cursus

Brochures

Ieder seizoen verschijnt er een nieuwe cursusbrochure met het actuele aanbod.

Brochure zomer 2015

HOVO Nederland
Sluiten